Muffinz et Glazz
Så cool är jag.
Först recept på fantastiska muffins:
Ingredienser:
5,25 dl vetemjöl
4,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
4,5 tsk bakpulver
0,75 dl sojamjöl
75 g margarin
3,75 dl sojamjölk
Smaksättning (ej obligatorisk!!!!!11)
0,75 dl kakao
ca 100 g blockchoklad
1,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
Ugnen 200°C
Detta recept resulterar i ca 12 stora muffins eller dubbelt så många små. Men: gör inte små - de blir sorgliga och missbildade och håller sämre. Så köp stora muffinsformar om du inte har, det är definitivt värt pengarna.
Smält margarinet. Dumpa alla pulveringredienser, inklusive kakao kanel kardemumma, i en bunke och blanda. Tillsätt hackad blockchoklad och blanda. Häll i sojamjölk och blanda. Häll i smält margarin (den ska helst vara lite sval nu) och blanda. Placera dem, efter smetens omlokalisering till muffinsformar på en plåt, i ugnen och blanda. De måste vara där ganska länge, minst 20 minuter. Håll koll på dem, sväller de för mycket, öppna ugnen (ta möjligen ut plåten) och låt dem svalna något, då minskar de även i storlek. När de är färdiga, ät medans du tittar på Simpsons eller Family Guy. Det är obestridligen det bästa sättet att avnjuta dem.
Om du i stället vill göra blåbärsmuffins:
Dumpa i blåbär. Om de är frysta måste du vara försiktig, ty de är splattiga och kommer ge smeten en metalliskt purpurfärgad nyans. Det kanske är intressant, men när de har varit i ugnen kommer de se grå och äckliga ut. Och smaka ganska blä. Använd färska blåbär eller bär du plockat själv och sedan fryst, dessa brukar vara mindre splattade. Eller, försök göra en grop i varje muffinsform (när du haft smet i den) och lägg blåbär där. Valet är ditt.
Indeed, rip-off från Veganvrak (läs den bloggen!), "modifierad" baj mii.
Yey. Glass!! Typ. Jordnötssmak. Detta är ett (nästan) helt improviserat recept och det återstår att se om det blir gott. Jag tror konsistensen är det svåraste.
Ingredienser:
Ett paket Oatly havregrädde (= 2,5 dl) Eller samma mängd vegetabilisk mjölk.
Ett paket Calrshamns visp (= 2 dl) Eller samma mängd vegetabilisk mjölk.
3 dl socker eller rårörssocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl jordnötssmör
1,5 dl sojamjölk eller havremjölk
1 msk majsstärkelse eller annan stärkelse
Blanda mjölk och stärkelse i ett glas.
Dumpa havregrädde, visp, socker och vaniljsocker i en kastrull och värm. Lägg i jordnötssmör efter hand. Det är viktigt att sockret smälter. Vispa som en galning. Dumpa i stärkelsesörjan. Vispa som en galning. Dumpa i frysen. Där får den vara väldigt länge. Möjligen ska man ta ut den och blanda runt om man känner för det. I dunnå.
Tycker du sörjan är för söt (dessa åsikter skall framföras innan frysen), häll i kakao eller något. Kanske ska du inte ha 3 dl socker - Carlshamns visp är väldigt söt i sig. Dock misstänker jag att varm söt sörja förefaller mer oaptitlig (läs: översöt och sliskig) än kall, lika söt, icke-sörja. Eller så blir sörjan mindre söt i sig på grund av kylan eller något.
Jag väntar i spänning på att glassen skall stelna i frysen så att jag kan se om den lyckades. -Många pannkakor senare- Den är epic. Man får vänta många timmar men det blir väldigt god (kanske lite för söt) glass. Också väldigt mäktig, kanske man inte ska ha i så mycket grädde som jag hade. Man mår illa efter en deciliter.
Jånnis glassteorier:
Bas:
Sojamjölk/havremjölk - Tillämpas för att skapa mindre krämig glass. Om man anser att sörjan är för söt kan man tillsätta detta i liten dos.
Rismjölk - Tillämpas för att skapa mer okrämig, sötsliskig glass. Rismjölk bidrar till ett egenartat resultat.
Grädde - Tillämpas för att skapa något krämigare glass. Farliga fetter medkommer.
Visp - Tillämpas för att göra glassen mycket krämigare, möjligen sötare. Farliga fetter medkommer i större dos än i vanlig vegetabilisk grädde.
Vaniljvisp - För att man känner för det? Smaksättning, används i stället för visp.
Kokosmjölk - För smak och konsistens. Blabla vetenskap. Farliga fetter medkommer.
Sötning:
Socker - Tillämpas för att duh.
Rårörssocker - Tillämpas för att man vill vara kultiverad.
Vaniljsocker - Ett bra tillbehör.
Smaksättning:
Orka.
Det återstår att se om mina banbrytande teorier kan bevisas (förutom att inget kan bevisas, allt är en dröm, osv, osv, Kants kategoriska imperativ).
Dags att gå ut med hund. Hunden gillar hallon.
Först recept på fantastiska muffins:
Ingredienser:
5,25 dl vetemjöl
4,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
4,5 tsk bakpulver
0,75 dl sojamjöl
75 g margarin
3,75 dl sojamjölk
Smaksättning (ej obligatorisk!!!!!11)
0,75 dl kakao
ca 100 g blockchoklad
1,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
Ugnen 200°C
Detta recept resulterar i ca 12 stora muffins eller dubbelt så många små. Men: gör inte små - de blir sorgliga och missbildade och håller sämre. Så köp stora muffinsformar om du inte har, det är definitivt värt pengarna.
Smält margarinet. Dumpa alla pulveringredienser, inklusive kakao kanel kardemumma, i en bunke och blanda. Tillsätt hackad blockchoklad och blanda. Häll i sojamjölk och blanda. Häll i smält margarin (den ska helst vara lite sval nu) och blanda. Placera dem, efter smetens omlokalisering till muffinsformar på en plåt, i ugnen och blanda. De måste vara där ganska länge, minst 20 minuter. Håll koll på dem, sväller de för mycket, öppna ugnen (ta möjligen ut plåten) och låt dem svalna något, då minskar de även i storlek. När de är färdiga, ät medans du tittar på Simpsons eller Family Guy. Det är obestridligen det bästa sättet att avnjuta dem.
Om du i stället vill göra blåbärsmuffins:
Dumpa i blåbär. Om de är frysta måste du vara försiktig, ty de är splattiga och kommer ge smeten en metalliskt purpurfärgad nyans. Det kanske är intressant, men när de har varit i ugnen kommer de se grå och äckliga ut. Och smaka ganska blä. Använd färska blåbär eller bär du plockat själv och sedan fryst, dessa brukar vara mindre splattade. Eller, försök göra en grop i varje muffinsform (när du haft smet i den) och lägg blåbär där. Valet är ditt.
Indeed, rip-off från Veganvrak (läs den bloggen!), "modifierad" baj mii.
Yey. Glass!! Typ. Jordnötssmak. Detta är ett (nästan) helt improviserat recept och det återstår att se om det blir gott. Jag tror konsistensen är det svåraste.
Ingredienser:
Ett paket Oatly havregrädde (= 2,5 dl) Eller samma mängd vegetabilisk mjölk.
Ett paket Calrshamns visp (= 2 dl) Eller samma mängd vegetabilisk mjölk.
3 dl socker eller rårörssocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl jordnötssmör
1,5 dl sojamjölk eller havremjölk
1 msk majsstärkelse eller annan stärkelse
Blanda mjölk och stärkelse i ett glas.
Dumpa havregrädde, visp, socker och vaniljsocker i en kastrull och värm. Lägg i jordnötssmör efter hand. Det är viktigt att sockret smälter. Vispa som en galning. Dumpa i stärkelsesörjan. Vispa som en galning. Dumpa i frysen. Där får den vara väldigt länge. Möjligen ska man ta ut den och blanda runt om man känner för det. I dunnå.
Tycker du sörjan är för söt (dessa åsikter skall framföras innan frysen), häll i kakao eller något. Kanske ska du inte ha 3 dl socker - Carlshamns visp är väldigt söt i sig. Dock misstänker jag att varm söt sörja förefaller mer oaptitlig (läs: översöt och sliskig) än kall, lika söt, icke-sörja. Eller så blir sörjan mindre söt i sig på grund av kylan eller något.
Jag väntar i spänning på att glassen skall stelna i frysen så att jag kan se om den lyckades. -Många pannkakor senare- Den är epic. Man får vänta många timmar men det blir väldigt god (kanske lite för söt) glass. Också väldigt mäktig, kanske man inte ska ha i så mycket grädde som jag hade. Man mår illa efter en deciliter.
Jånnis glassteorier:
Bas:
Sojamjölk/havremjölk - Tillämpas för att skapa mindre krämig glass. Om man anser att sörjan är för söt kan man tillsätta detta i liten dos.
Rismjölk - Tillämpas för att skapa mer okrämig, sötsliskig glass. Rismjölk bidrar till ett egenartat resultat.
Grädde - Tillämpas för att skapa något krämigare glass. Farliga fetter medkommer.
Visp - Tillämpas för att göra glassen mycket krämigare, möjligen sötare. Farliga fetter medkommer i större dos än i vanlig vegetabilisk grädde.
Vaniljvisp - För att man känner för det? Smaksättning, används i stället för visp.
Kokosmjölk - För smak och konsistens. Blabla vetenskap. Farliga fetter medkommer.
Sötning:
Socker - Tillämpas för att duh.
Rårörssocker - Tillämpas för att man vill vara kultiverad.
Vaniljsocker - Ett bra tillbehör.
Smaksättning:
Orka.
Det återstår att se om mina banbrytande teorier kan bevisas (förutom att inget kan bevisas, allt är en dröm, osv, osv, Kants kategoriska imperativ).
Dags att gå ut med hund. Hunden gillar hallon.
Kommentarer
Postat av: Frida
Since I'm quite the baboon:
Sluta härmas :<
Since I'm quite the hummus-eater:
Jag tror inte det går att göra på bara mjölk, och ingen grädde. Men det är bara min professionella åsikt.
*Vaniljsocker - Obligatorisk ingrediens i all mat. Särskilt biffar.
Trackback